Krijg sneller betaald: iDeal op de factuur

Als ondernemer is factureren een belangrijk onderdeel van de administratieve handelingen. Door dit tijdig te verzorgen, kan sneller over het geld beschikt worden. Het hebben van voldoende banksaldo is cruciaal voor het voortbestaan, omdat hiermee aan de eigen verplichtingen kan worden voldaan. En niet in de laatste plaats om in privé ook over een inkomen te kunnen genieten. Tijdig facturen is echter één, maar snel betaald krijgen is twee. Daarom is het een goed idee om facturen te voorzien van de mogelijkheid te betalen via iDeal.

Met name wanneer particulieren of zzp’ers de primaire klant zijn, is het eenvoudig kunnen betalen via iDeal een optie om te verkennen. Deze doelgroep is bij uitstek geschikt, omdat de mobiele telefoon vaak gebruikt zal worden om betalingen mee te verrichten. Er is niks makkelijker dan de factuur te openen en de optie “Betalen via iDeal” te treffen. Naast iDeal kunnen er nog veel mogelijkheden benut worden, maar dat is met name interessant bij Europese klanten (bijvoorbeeld creditcard).

Indien sprake is van facturatie aan particulieren en zzp’ers, schroom dan niet om contact op te nemen. Het inrichten ervan is niet complex, als je weet hoe het moet. De kosten zijn eveneens laag, variërend tussen de 20 en 40 eurocent per transactie. Opstartkosten zijn er in de meeste gevallen niet. Het zijn weliswaar kosten, maar wat kost onnodig wachten op geld óf het constant moeten aanmanen wel niet?

Wat het kost? Een eenmalige inventarisatie welke provider geïmplementeerd kan worden in de huidige facturatie-omgeving en het implementeren zelf. Een ruwe inschatting zal neerkomen op een offerte van zo’n € 90 tot € 150. Zet dit af tegen de boekhoudkundige kosten voor administratieve handelingen als aanmaningen (of zelf kostbare tijd hieraan besteden) én het langer moeten wachten op geld met een toenemende risico op wanbetaling en de som is snel gemaakt.

Schuiven naar boven