Landelijk actief, vanuit Midden-Nederland | 033 - 23 40 410 | Contactformulier

MKB Administratie

Mijn Administratie Digitaal kenmerkt zich door het zijn van een online administratiekantoor voor MKB en zelfstandigen. Daardoor kunnen wij diverse MKB administratie diensten aanbieden. Welke dienst het beste geschikt is, is afhankelijk van de eigen wensen. Alles is ook in combinatie met maatwerk mogelijk.

Met onze MKB Desk kunnen wij het MKB ondersteunen op diverse fronten in de boekhouding en administratie. Bijvoorbeeld door middel van het controleren van de MKB boekhouding, ERP-implementaties, adviseren of het samenstellen van de jaarrekening.

Neem contact met ons op als er vragen zijn, welk maatwerk er mogelijk is of om de samenwerking te starten.

 • Uitbesteden

  Voor wie moeite heeft om de administratie bemand te hebben, is outsourcing een goede optie. Door te outsourcen ontstaat er rust en zekerheid. De dienst schaalt volledig mee met de omvang van de organisatie. Ook is het mogelijk om een deel van het financiële proces te outsourcen. Bijvoorbeeld door de verkoopfacturen wél in eigen beheer te houden. Zie ook onze aparte pagina over Uitbesteden. Wie een kleine B.V. heeft (al dan niet met personeel in dienst), is Uitbesteden mogelijk niet passend. Daarvoor is de dienst All Digital boekhouding vaak beter passend.

 • Controle van de MKB administratie

  Bij het zelf verzorgen van de administratie, kan dit toch tot onzekerheid leiden of de boekhouding wel goed verzorgd is. Wanneer alles in eigen beheer wordt verzorgd, kunnen wij periodiek (bijvoorbeeld ieder kwartaal) controleren of de btw juist verwerkt is en of kosten wel zakelijk zijn. Dit geeft zekerheid over de juistheid van de MKB administratie en dat deze in lijn is met wet- en regelgeving.

 • Inrichten MKB boekhouding of ERP

  Vaak beginnen organisaties met doelgerichte ERP-systemen. Naarmate de tijd vordert, blijkt het veel tijd en geld te kosten om alles in stand te houden. Een goede inrichting zorgt dus voor veel winst. Dat geldt ook voor startende bedrijven die de kans hebben meteen goed te beginnen. De omvang van de organisatie, de te gebruiken systemen en de processen bepalen uiteindelijk de shortlist aan wensen. Op basis daarvan zal een advies volgen welk ERP-systeem geschikt is.

 • Samenstellen jaarrekening

  Jaarlijks dient een B.V. de jaarrekening samen te stellen. Afhankelijk van de omvang worden verschillende eisen gesteld. Door dit uit te besteden, kan voorkomen worden dat deze kennis in huis gehaald moet worden of dat software aangeschaft moet worden om de rapporten samen te stellen. De prijs is afhankelijk van het aantal entiteiten, bijvoorbeeld wanneer sprake is van een werkmaatschappij en een holding. Er gaat simpelweg veel meer tijd in de werkmaatschappij zitten dan in de holding.

  Kosten: vanaf € 650 per werkmaatschappij.
  Toeslag aangifte Vennootschapsbelasting: vanaf € 225 per werkmaatschappij.

 • Aangifte vennootschapsbelasting

  Naast de jaarlijkse deponering van de jaarrekening bij de Kamer van Koophandel, zal er ook een aangifte Vennootschapsbelasting ingediend moeten worden. Door dit uit te besteden, kan voorkomen worden dat deze fiscale kennis in huis gehaald moet worden of dat software aangeschaft moet worden om de aangifte in te kunnen dienen. De prijs is afhankelijk van het aantal entiteiten en of sprake is van een fiscale eenheid.

  Kosten: vanaf € 395 per werkmaatschappij.

 • Maatwerk

  Mocht de specifieke behoefte hierboven niet behandeld zijn, dan kan er altijd maatwerk worden geleverd. Dit kan zowel eenmalig als structureel voor uw MKB administratie en boekhouding. Na het bespreken van de wensen, zal (indien dat mogelijk is) een vaste prijs worden afgesproken.

  Kosten: prijs op maat.

Prijzen zijn exclusief 21% btw.

Voor meer informatie waar wij voor staan, zie de pagina over onze diensten.

Uw MKB administratie doe je via Mijn Administratie Digitaal

Mijn Administratie Digitaal is een modern en dienstverlenend administratiekantoor voor de (kleine) ondernemer. Wij zijn gericht op kwaliteit en denken mee met de bedrijfsvoering. Ervaring is opgedaan bij een groot accountantskantoor. Neem nu contact met ons op.

Uw boekhouder on demand
Schuiven naar boven